להפעיל את הגריל – גם בחג הגבינות!

יום העצמאות חלף עבר לו, אך אין סיבה להשאיר את גריל הגז שלכם מיותם. גם בשבועות ניתן לנצל את כל היתרונות של צריבה ובישול בשיטה זו כדי להכין מטעמים לחג לאירוח מושלם ומקורי.

חופשות החגים עדיין לא תמו במלואן: חג השבועות מגיע, ועמו חופשה בדיוק בעונה אידיאלית לטיול ולבילוי בחוץ, שמזמינה לחזור שוב אל הברביקיו האהוב. אך גם אם לחג עצמו אינכם מתכננים ארוחת בשרים, יש לא מעט רעיונות לבישול מנות טעימות ובלתי שגרתיות לשבועות דווקא על גריל גז.

גריל גז גם בשבועות

גריל גז גם בשבועות

חלום בדמות חלומי

אם עוד לא הכרתם, זוהי בדיוק ההזדמנות האידיאלית להתוודע אל החלומי – גבינה קפריסאית נהדרת, בעלת ייחוד מקורי. על פניו היא אינה טעימה כפי שהיא, אך לאחר צריבה או טיגון לפתע מתעוררים כל טעמיה. בניגוד לגבינות אחרות, היא אידיאלית לשיבוץ על גבי שיפודים, מכיוון שאינה נמסה אל תוככי הגריל, אלא עומדת בחום הגבוה ורק משתבחת במפגש עמו ובקבלת סימני החריכה.

איך מכינים? מערבבים מעט שמן זית עם מלח ופלפל. חותכים את החלומי לקוביות, ומושחים בשמן. משפדים על שיפודים עם תוספות לפי טעמכם – מקוביות אננס דרך בצלצלי שאלוט קטנים, פיטריות שמפיניון או עגבניות שרי. אפשר למשוח גם עליהם את השמן. מניחים על הגריל גז ומשאירים עד להזהבה.

חציל על הגריל

הירק הכי בלאדי הפך ליקיר השפים בשנים האחרונות, והעובדה שהוא משתלב נהדר עם גבינות הופכת אותו לחומר גלם אידיאלי לאחת מהמנות הראשונות בחג השבועות.

איך מכינים? קולים על גריל גז היטב מכל צד. בהגשה עצמה אפשר לגוון בצורות שונות:
לפתוח את החציל כפי שהוא, ולערוך מעליו שמנת חמוצה או לבנה, עם או בלי תוספת כמו טפנד או פסטו.
להוציא את בשר החציל הקלוי מהקליפה, ולהגיש בלוויית לבנה, טחינה או שתיהן גם יחד.
להשתמש בבשר החציל הקלוי להכנת ברוסקטות או סנדביצ'ונים.
ניתן כמובן לשלב את בשר החציל גם בפסטות, בקישים, כתוספת ליד דג ועוד.

לחם שום

הולך נהדר ליד פסטה או לזניה.

איך מכינים? חותכים בגט לפרוסות (באלכסון, ליצירת פרוסות גדולות יותר). מברישים בשמן זית ובשום. מניחים על גריל הגז ואחר כך הופכים צד עד שמזהיב. אפשר להוסיף על צד אחד (לא הפונה לאש!) גבינה כגון מוצרלה, גאודה, עמק וכו'.

שוקולד-בננה

השילוב המושלם של ילדות מתוקה, וקינוח זה מצוין גם לארוחה בשרית כשרה אם משתמשים בשוקולד פרווה.

איך מכינים? לוקחים כל בננה ועושים בה חתך לכל האורך שלה אך מבלי לחתוך אותה לשתיים. דוחפים אל תוך החתך שוקולד צ'יפ או שוקולד חתוך גס. עוטפים בנייר כסף ומניחים על הגריל עד שהכל הופך לחם ונמס.

המאמר באדיבות ש.ד.ר גרילים גז לתעשייה ולפרטי

אודות admin